Zuurkool uit de wok

24-04-2025

Een snelle en makkelijke manier om zuurkool te bereiden met aardappelen en tomaat.

Ingrediënten:

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • zout 
  • peper
  • olie
  • knoflookpoeder
  • 1 trostomaat
  • ketjap manis

Bereidingswijze:

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Wanneer je hem minder zuur wilt dan even spoelen met water. 

Snij de aardappelen klein en kook ze goed gaar. Snipper de ui en snij de tomaat in blokjes. Verwarm wat olie in de wok en bak de ui glazig en voeg daarna de aardappelen toe en stamp de aardappelen grof. 

Voeg wat zout en peper toe. Roerbak de aardappelen totdat ze gaan kleuren. 

Voeg de zuurkool en de tomatenblokjes erbij met 1 el ketjap. Goed roerbakken.