Zoete aardappel/wortel stoof met tempeh

08-11-2024

Zoete aardappel met wortel, een lekkere combinatie. Met pittige gebakken tempehblokjes erbij.

Ingrediënten:

  • 500 gr zoete aardappel
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 blok tempeh
  • 1 1/2 tl chilipoeder
  • zout en peper
  • 1 el bouillonpoeder
  • olie

Voor de marinade:

  • 1 tl sambal
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl laos
  • 1 tl honing

Bereidingswijze:

Snij de aardappel en winterwortel in kleine stukken en snipper de ui. Verwarm wat olie in een hapjespan en fruit de ui totdat glazig begint te worden. 

Voeg de zoete aardappel, wortel, tomatenpuree, chilipoeder en wat peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar en roerbak en paar minuten. 

Voeg wat water toe, niet teveel zodat ze net onder water staan, met de bouillonpoeder. 

Laat ze 15 minuten zachtjes pruttelen totdat ze gaar zijn en het water verdampt is. 

Snij de tempeh in kleine blokjes en roerbak ze in wat olie totdat ze knapperig zijn. Laat ze daarna in een vergiet uitlekken, op keukenpapier kan ook. 

Maak ondertussen de marinade van de sambal, ketjap, knoflookpoeder, laos, en honing. 

Verwarm in een schone pan de marinade en voeg de tempehblokjes toe. Kort verwarmen.

Eet smakelijk