Witte bonen aardappelschotel
Een heerlijke voedzame maaltijd met aardappel, broccoli,doperwten en witte bonen. Met een saus van kokosmelk en heerlijke kruiden. Makkelijk en snel te bereiden.

Ingrediënten:
- 190 gr witte bonen (uitlekgewicht 115 gr)
- 200 gr diepvries broccoli
- 300 gr kruimige aardappelen
- 1 ui
- olijfolie
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 50 gr diepvries doperwten
- 2 takjes verse munt (klein gesneden)
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl koriander
- 1 tl rode currypasta
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 el kurkuma
- 1 el
- 2 el groentebouillonpoeder
- zout en peper
- 1 handje grof gesneden cashewnoten
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken en snipper de uien. Spoel de witte bonen met koud water en laat ze uitlekken.
Verwarm wat olie in een grote hapjespan en fruit de ui totdat hij glazig begint te worden.
Voeg de currypasta toe met alle kruiden, behalve de munt. Even roerbakken en daarna de kokosmelk erbij met de bouillonpoeder.
Voeg de aardappelen en broccoli toe met 50 ml water. Breng aan de kook en laat het zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn.
Voeg daarna de doperwten en bonen toe en laat alles nog even 5 minuten pruttelen.
Als laatste de cashewnoten en de munt toevoegen.


