Witlof uit de oven

08-04-2025

Witlof met ei en kaas uit de oven, een simpel en lekker budgetvriendelijk recept. Een goede combinatie met gebakken aardappeltjes erbij.

Ingrediënten:

  • 2 struiken witlof
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • geraspte kaas
  • paneermeel
  • zout
  • peper
  • olie

Bereidingswijze:

Verwarm alvast de oven vóór op 200 graden.

Haal met een scherp mesje de kern uit de witlof en snij ze in lengte doormidden. 

Zet ze op met een klein laagje water en kook ze niet te gaar. Klop de eieren los in een klein schaaltje met wat zout en peper. Vet de ovenschaal in met wat olie. 

Laat de witlof goed uitlekken en knijp met je handen zoveel mogelijk vocht eruit. 

Snij de ui in ringen en bak de uienringen in wat olie. 

Plaats de witlof in de ovenschaal en verspreid de uienringen erover. Bedek het met de losgeklopte eieren. Strooi er de geraspte kaas over en als laatste het paneermeel.

Oventijd ongeveer 20 á 25 minuten.