Vietnamese loempia's
Lekkere, knapperige vegetarische kleine loempia's met een vulling van wortel, bosui, taugé, noedels. Een vegetarische loempia waar je nooit genoeg van krijgt. Het bereiden is erg leuk om te doen en je kunt ook zelf een vulling kiezen met andere groente.

Ingrediënten:
- 20 loempiavellen
- 80 gr geraspte winterwortel
- 3 bosuitjes
- 75 gr kleingesneden spitskool
- 100 gr taugé
- ½ bosje verse koriander
- 50 gr glasnoedels
- 2 eieren
- 1 el ketjap manis
- ½ tl gemberpoeder
- 1 el sojasaus
- zout
- peper
- olie




Bereidingswijze:
Begin op tijd met dit recept, het ontdooien en vouwen van de loempia's kost tijd.
Als eerste de loempiavellen laten ontdooien!
Bereid de glasnoedels zoals op de verpakking staat en snij ze daarna wat kleiner.
Rasp de winterwortel, snij de bosuitjes in ringen en gebruik alleen het groene gedeelte en snij een stuk spitskool in kleine reepjes. De verse koriander ook even klein snijden.
Verwarm wat olie in een wok en bak kort daarin de wortel en kool totdat ze wat zachter beginnen te worden. Voeg gemberpoeder, ketjap manis, sojasaus, zout en peper toe met de in ringen gesneden bosui. Even goed doorroeren en zet het vuur laag.
Meng de eieren met de kleingesneden koriander in een kom. Doe wat olie in een kleine koekenpan, voeg het eimengsel toe, bak daarvan roerei.
Voeg de glasnoedels bij de wortel, spitskool en bosui. Goed mengen en voeg daarna roerei en tauge toe. Even proeven en voeg eventueel nog wat sojasaus en peper toe.
Laat de vulling afkoelen voordat je de loempia's gaat vouwen.
Op de foto's aan de linkerkant kun je zien hoe je het moet vouwen.
Vul de loempia's ongeveer met 2 el vulling. Dichtplakken met beetje water.
Je kunt de loempia's frituren, ongeveer 6 min, of in een grote pan bakken met wat olie.

Eet smakelijk




