Vegetarische taco's met kidneybonen

23-07-2024

De taco is een kleine, gevouwen tortilla. Het is een heerlijk gerecht uit de Mexicaanse keuken, gevuld met verschillende groenten en kruiden. Ook vegetarisch erg lekker.

Ingrediënten:

  • 6 tacoschelpen
  • 1 grote tomaat,
  • 1 rode paprika,
  • 1 teentje knoflook,
  • blikje kidneybonen 190 gr,
  • blikje mais 95 gr,
  • 1 avocado,
  • 1 ui,
  • olijfolie,
  • geraspte kaas,
  • 1 tl chilipoeder, 
  • 1 tl paprikapoeder, 
  • 1 tl oregano,
  • 1 tl komijnpoeder,
  • zout en peper

Bereiding:

Verwarm alvast de oven vóór op 180 graden.

Snij de tomaat en de paprika in blokjes en de ui in halve ringen. Het knoflookteentje aan alle kanten inkerven met een scherp mesje. Verwarm wat olie in een grote koekenpan en bak daarin de paprika, ui en het knoflookteentje. Roerbakken totdat de paprika wat zachter begint te worden.Verwijder het knoflookteentje en voeg de tomatenblokjes en kruiden toe. Even kort roerbakken. Verwijder het vocht van de mais en de kidneybonen en voeg ze toe. Laat alles even goed doorverwarmen. Verwarm de tacoschelpen zoals op de verpakking staat. Snij de avocado in blokjes, zoals op de foto. Haal ze uit de schil met een lepel. Serveer de tacoschelpen goed gevuld. Strooi er geraspte kaas over en geef er avocadoblokjes bij.

Eet smakelijk