Vegetarische Indiase butter chicken
Een vegetarische variant op de bekende Indiase butter chicken, met tofu en zoete aardappel. Snel bereid en vol van smaak met een lekkere romige saus.

Ingrediënten:
- Rijst voor erbij
- 300 gr zoete aardappelen
- 325 gr tofu
- 1 u1/2 el garam masala
- zout en peper
- plantaardige vloeibare boter
Pasta ingrediënten:
- 200 ml kokosmelk
- ½ el garam masala
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 2 knoflookteentjes
- 75 ml water
- 2 blikjes tomatenpuree á 70 gr
Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor de pasta in een blender.
Snij de zoete aardappelen in blokjes en kook ze gaar, laat ze niet te gaar worden. Meestal is de kooktijd ongeveer 5 minuten. Druk het blok tofu tussen keukenpapier, totdat het meeste vocht eruit is. Snij dan de tofu in blokjes. Snipper de ui.
Begin alvast met het koken van de rijst.
Verwarm wat plantaardige boter in een wok en bak de ui kort. Voeg de tofu en de kruiden toe en bak totdat de tofu een kleurtje heeft. Daarna de gare zoete aardappelblokjes erbij met de pasta.
Goed door verwarmen. Wanneer de pasta te dik is voeg je er nog wat water bij.





