Tjap Tjoy vega
Tjap tjoy is een makkelijk gerecht om zelf te bereiden. Het is een Chinees gerecht van gemengde groente In dit recept heb ik vegetarische kipstukjes gebruikt, maar ook kun je er voor kiezen om tofu te gebruiken.

Ingrediënten:
- Vegetarische kipstukjes
- plantaardige boter
- 75 gr tauge
- 2 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 250 gr diepvries sperziebonen
- cashewnoten
- 1 el bloem
- ½ bouillonblokje
- 75 ml warm water
- 1 tl gemberpoeder
- 1 ½ el sojasaus
- 1 tl knoflookpoeder
- zout
- peper
Bereidingswijze:
Kook de sperziebonen gaar zoals vermeld op de verpakking.
Snij de paprika in blokjes, niet al te klein en de bosuitjes in ringetjes.
Los het halve bouillonblokje op in 75 ml warm water.
Verwarm wat plantaardige boter in een wok. Bak de vegetarische kipstukjes met de sojasaus, gemberpoeder, knoflookpoeder en wat zout en peper.
Voeg na een paar minuten de paprikablokjes en bosuitjes toe. Roerbakken totdat de paprikablokjes iets zachter beginnen te worden. De sperziebonen en taugé toevoegen en roerbakken totdat de taugé iets zachter begint te worden.
Roer 1 el bloem door de warme bouillon en voeg dat toe aan de groenten. Nog even goed roerbakken en als laatste de cashewnoten erbij.



