Tarka Dhal
Dal tarka is mild van smaak en wordt gemaakt met linzen, gefruite uien, tomaat en komijn. Tarka verwijst naar het mengsel van specerijen, tomaat, ui en knoflook dat als topping bij dit gerecht wordt geserveerd. Met tomatenblokjes, linzen en basmatirijst maak je je maaltijd compleet. In plaats van linzen kun je ook aardappelblokjes gebruiken.

Ingrediënten:
- 300 gr linzen
- 1 ui
- 1 rode peper
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl garam masala
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- zout
- olijfolie
- rijst
Begin alvast met het koken van de rijst.
Bereiding van de Dal:
Snipper de ui en snij de rode peper in ringetjes.Verwarm wat olie in een wok en laat de ui en peper zachtjes verwarmen. De ui mag glazig blijven.
Voeg na een paar minuten de kurkuma, garam masala, gemberpoeder en de tomatenblokjes toe. Meng het goed door elkaar.
Voeg tenslotte de linzen toe en laat zachtjes verwarmen totdat het een dikke saus is geworden.

Bereiding van de Tarka:
Verwarm 2 el olie in een pan met 1 tl knoflookpoeder, 1 tl komijnpoeder en 1 tl paprikapoeder totdat het een mooie kleur krijgt.
Giet de Tarka over de linzen, vermeng het. Serveer de Tarka Dal met rijst.
Eet smakelijk


