Surinaamse bami

29-03-2025

Een heerlijk Surinaams bami gerecht met dunne mie en spitskool. In plaats van dunne mie kun je ook spaghetti gebruiken. Wanneer je geen eieren eet zou je er gebakken tempeh bij kunnen eten.

Ingrediënten:

  • 250 gr dunne mie of spaghetti
  • 1 rode ui 
  • 1 rode jalepenopeper
  • 250 gr spitskool
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gr
  • olijfolie
  • bouillonpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el ketjap asin
  • 2 el ketjap manis
  • 1 dl water

Bereidingswijze:

Kook de dunne mie/spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de rode ui en snij de jalepenopeper in ringetjes. Wanneer je niet van al te pittig houdt dan kun je eventueel de zaadjes verwijderen.

De spitskool heb ik gesneden gekocht bij de supermarkt, lekker makkelijk!

Doe wat olie in een grote pan en roerbak de ui totdat hij glazig is. 

Voeg daarna de tomatenpuree toe en roerbak het nog heel even. 

Nu kan de kleingesneden spitskool, 2 el bouillonpoeder,knoflookpoeder en 1 dl water erbij. Laat het aan de kook brengen en kook het zachtjes gaar.

Meng tenslotte de ketjap manis, ketjap asin en de mie/spaghetti toe. Goed doorroeren en goed verwarmen.

Bak ondertussen een eitje voor elk die gaat meegenieten van de Surinaamse bami.