Spinazieburgers

21-12-2024

Een gezonde vegetarische burger met spinazie.  Gepaneerd met panko, dat is een soort paneermeel dat in de Japanse keuken wordt gebruikt om gebakken of gefrituurde etenswaren van een krokante korst te voorzien. En dat maakt deze burger lekker stevig.

Ingrediënten:

  • 400 gr kikkererwten,
  • 200 gr verse spinazie,
  • 1 ui,
  • 1 ei,
  • panko (grof paneermeel),
  • geraspte kaas,
  • ½ rode peper,
  • 1 tl komijnpoeder,
  • 1 tl kurkuma,
  • ½ tl chilipoeder,
  • 1 tl nootmuskaat,
  • zout, olijfolie

Bereidingswijze:

Kikkererwten in een vergiet met water spoelen en laten uitlekken. Snij de ui in vieren en verwijder de zaadjes van de ½ rode peper. Blancheer de spinazie en laat het goed uitlekken.

De kikkererwten, ui en peper in de hakmolen pureren tot een grof mengsel.

Snij de spinazie wat kleiner en doe alles in een grote kom met de kruiden en een beetje panko. Meng alles goed door elkaar.

Wanneer het mengsel te nat is voeg dan wat extra panko toe. Maak er mooie burgers van en bak ze in olijfolie totdat ze een mooie kleur krijgen.


Eet smakelijk