Sperziebonen curry

13-02-2025

Er zijn veel variaties op de Indiase curry. Deze curry is favoriet bij ons, lekker vegetarisch en snel te bereiden, in ongeveer 30 minuten, met veel kruiden  

Ingrediënten:

  • 500 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl sambal
  • 1 tl koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl garam massala
  • 1 tl kerrie
  • zout en peper
  • cashewnoten ongezouten
  • olie
  • rijst

Bereidingswijze:

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. 

Snipper de ui. verwarm wat olijfolie in een hapjespan en roerbak ongeveer 1 minuut de ui met de kruiden. 

Voeg de tomatenblokjes toe, heel even mengen en daarna blussen met de kokosmelk. 

Sperziebonen erbij en 15 minuten laten pruttelen met deksel op de pan. 

Als laatste de cashewnoten erbij.

Serveren met rijst