Roti met tofu en gebakken aardappeltjes.
Surinaamse roti is een traditioneel recept gemaakt met kip, aardappel en kousenband. De aardappel wordt dan gekookt. In mijn recept heb ik de aardappel gebakken. En i.p.v. kip heb ik tofu gebruikt. De kruiden komen verder overeen met het oorspronkelijke recept. De rotivellen heb ik bij mijn vaste toko gehaald.

Ingrediënten:
- rotivellen,
- 5 kruimige aardappelen,
- 300 gr diepvries kousenband,
- 1 teentje knoflook,
- 1 ui.
- kopje water,
- 1 1/2 el tomatenpuree,
- 1 blok tofu,
- 1 1/2 el massala,
- 1/2 el massala voor de kousenband,
- groentenbouillonpoeder,
- zout en peper,
- olie.

Eet smakelijk
Bereiding:
Snij de aardappelen klein en kook ze gaar.
Dep de tofu droog met keukenpapier en snij hem in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en bak daarin de tofu krokant. Schep de tofublokjes uit de pan en doe ze in een kom. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak ze een paar minuutjes in dezelfde koekenpan. Voeg dan de massala, tomatenpuree en bouillonpoeder toe. Doe daar een beetje water bij en roer het goed door elkaar.
Voeg deze marinade toe aan de tofublokjes. Goed door elkaar mengen en laat het zo staan. Ondertussen zijn de aardappelblokjes gaar, giet ze goed af en laat ze even rusten.
Kook de kousenband kort. Verwarm wat olie en roerbak daarin de kousenband met massala en wat zout en peper.
Bak de aardappeltjes knapperig in wat olie. Verwarm de rotivellen ongeveer 1 1/2 min in de magnetron.



