Rode kool ovenschotel

24-01-2025

Deze rode kool ovenschotel is een lekkere winterse ovenschotel makkelijk en snel te bereiden. Een vegetarische ovenschotel waar iedereen geen néé tegen kan zeggen. Ook kun je voorgekookte rode kool gebruiken, dan ben je nog sneller klaar.

Ingrediënten:

  • 300 gr klein gesneden rode kool
  • 1 rode ui
  • 500 gr aardappelen
  • 3 zoetzure appels
  • plantaardige kipstukjes of paddestoelen.
  • geraspte kaas
  • 1 1/2 el appelazijn
  • nootmuskaat
  • plantaardige melk
  • 50 gr plantaardige boter
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

Verwarm alvast de oven vóór op 200 graden.

Snij de aardappelen klein en de appels in blokjes. Kook de rode kool met de appelblokjes gaar en kook tegelijk in een andere pan de aardappels gaar.

Snipper de rode ui en bak die met wat olie met de kipstukjes in een grote koekenpan.

Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Zodra de rode kool gaar is giet het af en voeg 1 1/2 el appelazijn en wat zout toe. Meng de rode kool met de kipstukjes en ui, laat het zachtjes verwarmen.

Maak van de gare aardappelen puree met de boter, melk, nootmuskaat,zout en peper. Begin met wat melk toe te voegen totdat het een romige puree wordt.

Vul de ovenschaal met de rode kool en verdeel daarop de aardappelpuree. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over.

Oventijd 30 min.

Geniet ervan!