Risotto met zoete aardappel
Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt eerst droog aangebakken met ui en daarna in bouillon langzaam gekookt. De combinatie van zoete aardappel met cherrytomaat geeft deze risotto net even dat lekkere frisse gevoel. Een heerlijk hoofdgerecht en heel simpel te bereiden.

Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gr risottorijst,
- olijfolie,
- 1 rode ui,
- 300 gr zoete aardappel,
- 15 gr verse basilicum,
- ongeveer 1/2 ltr bouillon,
- geraspte kaas,
- cherrytomaatjes,
- zout en peper.



Bereiding:
Schil en snij de rode aardappel in blokjes van ongeveer 1 cm en snipper de rode ui.
Verwarm wat olijfolie in een grote wok en bak de ui en zoete aardappelblokjes totdat de ui wat glazig begint te worden.
Voeg de rijst toe en roerbak even zodat de rijst goed met olie bedekt wordt.
Dan is het tijd om de bouillon beetje bij beetje toe te voegen. Elke keer wacht je met toevoegen totdat de vorige bouillon is opgenomen door de rijst. Ga zo door totdat de rijst beetgaar is.
Halveer de cherrytomaatjes en voeg ze toe aan de rijst met wat zout en peper.
Meng alles goed door elkaar. Snij de basilicum een beetje klein en voeg toe met wat geraspte kaas.
Eet smakelijk


