Pompoencurry met zoete aardappel

29-08-2025

Een curry is altijd lekker, echt comfort eten voor in het weekend. Met veel groenten en kruiden maken van deze curry een feestmaaltijd. Ook de saus is heerlijk romig en goed van smaak.

Ingrediënten:

  • 300 gr voorgesneden pompoenblokjes
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 200 ml kokosmelk
  • klein blikje tomatenpuree
  • handje diepvries doperwten
  • 1 ui
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl garam massala
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijn
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snipper de ui en snij de paprika in blokjes. 

Verwarm wat olie in een grote pan en fruit de ui op een matige temperatuur. 

Voeg na ongeveer 2 minuten de paprika blokjes en aardappelblokjes erbij. Roerbak het ongeveer 3 minuten. Voeg de doperwten toe met de kruiden. 

Meng alles goed door elkaar en voeg de kokosmelk, 200 ml water en de groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat het verder op matige temperatuur staan. Roer de tomatenpuree erdoor en laat alles pruttelen totdat het gaar is en er een goede dikke saus ontstaat.