Piripiri groentenschotel

01-09-2024

De piripiri is de vrucht van een cultivar van de chilipepersoort Capsicum frutescens. De peper komt oorspronkelijk uit Amerika en is door Portugese zeevaarders naar Afrika gebracht. Daar werd hij al snel deel van een kruidenmix. Een veelgebruikt piripirimengsel bestaat uit een handgemalen melange van de Spaanse paprika, sel gris (Frans zeezout), piripiripepers, oregano, gember, kardemom, knoflook en uiensnippers.

Ingrediënten:

  • 1 courgette

  • 2 tomaten

  • 2 paprika's

  • 1 rode peper

  • 2 knoflookteentjes

  • 1 ui

  • 3 tl piripirikruiden

  • zout

  • olie

Bereiding:

Wanneer je er rijst bij wil eten, begin met de rijst te koken.

Snij de courgette, paprika's en tomaten in blokjes. Snipper de ui en snij de rode peper in kleine stukjes. Bij de knoflookteentjes maak je aan alle kanten inkepingen met een scherp mesje. Zo komt namelijk bij het bakken de knoflooksmaak aan de olie. 

Verwarm wat olie in een wok en fruit op een lage stand de ui, peper en knoflookteentjes. 

Voeg de paprika blokjes toe en roerbak een paar minuten. Haal de knoflookteentjes eruit en voeg de courgette en tomaten toe met de piripirikruiden.

Goed alles mengen en voeg eventueel nog wat zout toe. Laat alles op een lage stand garen. Lekker met rijst erbij.

Eet smakelijk