Pasta ovenschotel met tomaten
Een pasta ovenschotel met verse tomaten, heerlijk van smaak en simpel te bereiden.

Ingrediënten:
- 500 gr tomaten
- 1 prei
- 125 gr champignons
- 15 gr verse basilicum
- 250 gr pasta
- 100 gr geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- 500 gr tomaten passata
- olie
- knoflookpoeder
- zout en peper
Verwarm alvast de oven vóór op 180 graden.
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Snij de champignons in schijfjes en de prei in ringen.
De tomaten ga je ontvellen. Dat doe je door de tomaten aan de bolle kant in te kruisen met een scherp mesje.
Dompel de tomaten 2 minuten onder in kokend water. Spoel ze vervolgens af met koud water.om ervoor te zorgen dat ze niet doorgaren. Nu kan je de velletjes er makkelijk afhalen.
Snij de tomaten in blokjes, doe ze in een klein pannetje en zet ze op een laag vuur.Deksel erop en laten pruttelen. Af en toe even doorroeren.
Doe wat olie in een grote koekenpan en roerbak ongeveer 4 minuten de champignonschijfjes en preiringen. Snij ondertussen de verse basilicum wat kleiner. Voeg de tomatenblokjes, zout, peper en de knoflookpoeder bij de champignons en preiringen. Even goed doorroeren en meng daarna de passata, geraspte kaas en de kleingesneden basilicum toe. Nog even goed doorroeren.
Vet de ovenschaal in met wat olie en begin met een laagje saus en daarna een laagje pasta, herhaal dit en als laatste een laagje saus met stukjes mozzarella.
Ongeveer 25 minuten oventijd.




