Pasta met doperwtensaus

13-07-2024

Een heerlijk pastagerecht wat je snel hebt bereid, Ideaal voor het weekend of tijdens vakantie. Pasta met een heerlijke doperwtensaus.

Ingrediënten:

  • 150 gr diepvries doperwten,
  • 150 gr champignons,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 el citroensap, 
  • 125 ml créme fraîche
  • 40 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1 zakje geraspte mozzarella
  • 200 gr mini penne
  • peper
  • zout
  • 1 el bouillonpoeder
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de pasta en de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Verwarm alvast de oven vóór op 180 gr. 

Ondertussen snij je de champignons in schijfjes en pers je de knoflook uit. Wanneer de doperwten gaar zijn laat ze nog even uitlekken in een vergiet. Pureer de helft van de doperwten grof in de blender. Voeg de créme fraîche, parmezaanse kaas, citroensap, bouillonpoeder toe en pureer tot een gladde saus. Bak de champignonschijfjes met wat zout en peper in de olijfolie totdat ze een kleurtje krijgen. 

Meng in een pan de pasta met de doperwtensaus en de andere helft van de doperwten. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie en doe daar de pasta in. Verdeel de champignonschijfjes over de pasta en strooi er de geraspte mozzarella over. Plaats de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk