Noodles met spitskool

28-07-2024

De Udon noodles zijn mijn favoriet, lekker stevig en goed van smaak. Lekker met allerlei groente, deze keer met spitskool. Een lekker noodles gerecht dat je snel op tafel zet. Met veel groente en lekkere kruiden.

Ingrediënten:

  • 140 gr Udon noodles
  • 1 kleine spitskool
  • 1 rode paprka
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • cashewnoten
  • olijfolie
  • ketjap manis
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl koriander
  • 1 tl garam massala
  • zout en peper

Bereiding:

Snij de spitskool klein, paprika in blokjes, het sjalotje snipperen en maak met een mesje kleine inkepingen aan de zijkanten van het teentje knoflook. 

Kook de noodles volgens aanwijzingen op het pak. Verwarm de olie in een grote koekenpan of wok. Roerbak de paprika, sjalotje en het teentje knoflook totdat de paprika een beetje zacht begint te worden. Haal het knoflookteentje eruit en voeg de spitskool en de kruiden toe. 

Roerbak nog even totdat de spitskool een beetje zacht begint te worden, niet al te zacht. Voeg de noodles toe en maak het af met wat ketjap manis en wat cashewnoten. Nog even goed roerbakken totdat alles goed warm is.

Eet smakelijk