Loubia, Marokkaanse witte bonen in tomatensaus
Een super makkelijk gerecht om te maken. Een Marokkaanse variant wat bij ons witte bonen in tomatensaus heet. Heerlijke kruiden maken dit gerecht heel smaakvol.

Ingrediënten:
- 3 tomaten
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- 360 gr gekookte witte bonen
- klein blikje tomatenpuree
- bosje blad peterselie
- olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl koriander
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gember
- 1 tl komijn
- zout en peper
Bereidingswijze:
Dit gerecht is lekker met Marokkaans brood erbij gereserveerd.
Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes. De uien snipperen en de knoflookteentjes uitpersen. Snij de peterselie klein.
Verwarm wat olie in een wok en fruit daarin de ui en knoflook. Wanneer de ui glazig is bak de tomatenpuree even kort mee.
Voeg de tomatenblokjes, peterselie, kruiden en de witte bonen (met het vocht) toe. Roer alles goed door elkaar, wanneer de saus te dik is voeg er eventueel wat water bij.



Eet smakelijk