Kerrie masala aardappelpasteitjes
Je kunt pasteitjes vullen met wat je lekker vindt. Ik heb ze deze keer gevuld met aardappel, sperziebonen, ei en kerrie masala. Een lekker bijgerecht maar ook als hoofdgerecht te gebruiken met rijst erbij.

Ingrediënten:
- 3 kruimige aardappelen
- bladerdeegplakjes
- 1 el tomatenpuree
- 100 gr sperziebonen
- 1 uitje
- 1 el kerrie masala
- 1 bouillonblokje
- 2 eieren
- olie
- zout en peper


Bereidingswijze:
Bladerdeeg ontdooien.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Eieren koken
Snipper de ui en snij de aardappelen in kleine blokjes en de sperziebonen in kleine stukjes.
Verwarm wat olie in een hapjespan en fruit daarin de ui. Voeg de tomatenpuree, kerrie masala, zout en peper toe. Even kort roerbakken.
Voeg daarna de aardappelblokjes en de sperziebonen stukjes toe en meng het goed door elkaar.
Doe er wat water bij totdat alles net onder staat. Nog even goed doorroeren en het bouillonblokje erbij doen. Breng het aan de kook en zet de warmtebron iets zachter en laat het pruttelen totdat alles gaar is.
Laat het niet droogkoken, voeg er wanneer het nodig is, af en toe wat water bij.
Wanneer alles gaar is en te nat, zet dan de warmtebron iets hoger totdat de saus goed ingedikt is.
Grof pureren met een stamper
Vul de bladerdeegplakjes met een laagje en een plakje ei zoals op de foto's.



