Kerrie-linzensoep
Voedzaam, makkelijk en heerlijk van smaak is deze kerrie-linzensoep met aardappel en verse tomaten.

Ingrediënten:
- 400 gr kruimige aardappelen
- 400 gr linzen in blik
- 1 ui
- 2 tomaten
- 200 ml kokosmelk
- 2 el kerriepoeder
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 el gedroogd korianderblad
- zout
- peper
- 1 liter water
Bereidingswijze:
Schil en snij de aardappelen in kleine stukken en kook ze gaar.
Snipper de ui en snij de tomaten in kleine stukjes. Doe wat olie in een koekenpan en roerbak de ui totdat hij glazig is. Voeg de tomatenblokjes toe met 2 el kerriepoeder, zout en peper.
Wanneer de aardappelen gaar zijn doe ze alvast in de soeppan met het uimengsel. Even grof pureren met een ouderwetse stamper.
Kook alvast 1 liter water. Voeg de kokosmelk en de bouillonblokjes bij het aardappel/uimengsel. Giet het gekookte water erbij en meng het goed door elkaar. Giet het vocht af van de linzen. Doe de linzen met een gedeelte van de soep in een kom en pureer het met de staafmixer. Voeg het samen in de soeppan met 2 el gedroogd korianderblad.
Nog even goed doorverwarmen.



