Indische pasteitjes

21-09-2024

Pasteitjes kennen we allemaal wel. Ook in India hebben ze hun eigen pasteitje zoals de samosa. Maar in Indonesië hebben ze hun Indische pasteitjes. Normaal zit hier vlees in of kip. Deze zijn met tempehgehakt, vegetarisch en lekker van smaak.

Ingrediënten:

  • bladerdeeg
  • tempeh
  • ½ winterwortel
  • 3 lenteuitjes
  • 2 knoflookteentjes
  • l el ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar
  • 2 tl bouillonpoeder
  • 1 ei
  • bladselderij

Bereidingswijze:

Verwarm de oven vóór op 200 graden.

Snij de lenteuitjes in ringetjes, pers de knoflookteentjes uit, rasp de halve winterwortel op een grove rasp. 

Snij de tempeh in kleine stukken en doe ze in de blender totdat het op gehakt gaat lijken. 

Snij alvast de verse bladselderij klein.

Verwarm wat olie in een wok en roerbak daarin de fijngehakte tempeh, wortel, kurkuma, ketoembar, sambal, ketjap manis, bouillonpoeder een paar minuten.

Snij de verse bladselderij klein.Voeg daarna de gesneden lenteuitjes en de gesneden bladselderij toe en roerbak alles nog 2 minuten

Klop het ei los in een kommetje en voeg wat zout toe. 

Vorm de pasteitjes zoals op de foto's aan de linkerkant en bestrijk ze met het losgeklopte ei.

Plaats ze ongeveer 20 minuten in de oven. 

Eet smakelijk