Indische maiskoekjes, Frikadel Djagung

11-08-2025

Frikadel Djagung, krokant gebakken koekjes van mais. Makkelijk om te bereiden en lekker als snack of bijgerecht. 

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote kruimige aardappelen
  • blikje mais 330 gr
  • beetje bloem
  • 1 ei
  • 2 lente uitjes
  • verse selderij
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl laos
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Snij de lente uitjes in kleine ringetjes. En snij een paar takjes selderij klein, 

Snij de aardappelen in stukken en kook ze gaar. Laat de gare aardappelstukken afkoelen in een vergiet. 

Giet de mais af en doe de helft in een mixer. Voeg het ei, 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1 tl laos, peper en zout toe en mix alles totdat het een goed mengsel is. 

Prak de aardappelen fijn in een kom met een vork of stamper. Voeg het maismengsel toe en de lente ui ringetjes met de andere helft van de mais. Voeg ook de kleingesneden selderij toe. 

Wanneer het mengsel te nat is voeg dan wat bloem toe. 

Verwarm wat olie in een grote koekenpan. Met een eetlepel schep je een bolletje beslag en laat dat voorzichtig in de olie glijden. 

Met de achterkant van de eetlepel kun je het koekje wat platter drukken.