Indische groenteschotel met gebakken aardappelblokjes
Een complete maaltijd met heerlijke kruiden bereid. De aardappelblokjes zijn heerlijk zacht van binnen en knapperig aan de buitenkant. Voor de groenteschotel heb ik gekozen voor kousenband omdat deze goed te combineren valt met andere groente.

Ingrediënten gebakken aardappelblokjes:
- 500 gr kruimige aardappelen
- 2 sjalotjes
- 1 knoflookteentje
- 1 tl sambal
- 1 tl suiker
- 1 el massala
- olijfolie
Ingrediënten groenteschotel:
- 125 gr taugé
- 1 rode paprika
- 500 gr diepvries kousenband
- 1 knoflookteentje
- 1 rode peper
- 1 1/2 tl kurkuma
- 1 tl ketoembar
- zout en peper
Bereiding gebakken aardappelblokjes:
Snij de aardappels met schil in blokjes en laat ze gaar koken in ongeveer 15 minuten. Snij alvast de sjalotjes klein en maak wat inkepeingen aan de zijkanten van het knoflookteentje met een scherp mesje, Bak de gare aardappelblokjes in wat voorverwarmde olie in een koekenpan. Wanneer ze beginnen te kleuren haal ze uit de pan en plaats ze even op een bord. In dezelfde pan bak je de kleingesneden sjalotjes, knoflookteentje en alle kruiden, kort roerbakken. Haal het knoflookteentje eruit en voeg de aardappelblokjes toe. Draai de verwarmingsbron uit.
Bereiding groenteschotel:
Kook de diepvries kousenband kort, zodat deze nog een beetje een bite houden. Snij ondertussen de paprika in blokjes en maak inkepingen in het knoflookteentje met een scherp mesje. Snij de rode peper in kleine stukjes,
Verwarm wat olie in een grote koekenpan of wok en roerbak de groente en de kruiden, behalve de taugé, ongeveer 5 minuten. Voeg de taugé toe en roerbak kort. Ondertussen de aardappelblokjes nog kort roerbakken.
Eet smakelijk



