Indiase linzensoep
Indiase linzensoep met aardappelen, tomaat en verse koriander. Op smaak gebracht met kerrie masala en komijn.

Ingrediënten:
- 1 blik linzen 400gr (uitlekgewicht 275gr.
- 2 el olijfolie
- verse gember
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl kerrie massala
- 1 blikje gepelde tomaten
- 1 rode peper
- 10 gr bouillonpoeder
- verse koriander
- 3 aardappelen
- zout
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Snij de ui in halve ringen, rode peper in ringetjes, 1 cm gember raspen en de knoflookteentjes uitpersen. Doe wat olie in een grote pan en roerbak de klein gesneden groenten daarin, behalve de aardappelen.
Wanneer de ui glazig begint te worden kunnen de kruiden, behalve de koriander, toegevoegd worden met de aardappelblokjes. Vul de pan met water totdat alles onder staat. Breng aan de kook en voeg ondertussen de bouillonpoeder toe. Laat het 10 minuten zachtjes koken.
Spoel ondertussen de linzen met koud water en laat ze in een vergiet uitlekken. Wanneer de aardappelblokjes gaar zijn dan kunnen de linzen en tomaten erbij. Pureer alles en voeg eventueel nog wat water toe.
Hak de koriander klein en meng hem door de soep. Voeg zout toe naar eigen smaak.
Eventueel nog even verwarmen.
Eet smakelijk


