Imam Bayilde, gevulde aubergine
Een lekker vegetarisch Turks gerecht. Gevulde aubergine met tomaat, paprika en lekkere kruiden uit de oven. Nog een leuke bijkomstigheid, Imam Bayilde betekent flauw gevallen priester.

Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 1 aubergine
- 1/2 rode paprika
- blikje tomatenblokjes
- platte peterselie
- olijfolie
- oregano
- komijn
- laurierblad
- 1/2 blikje tomatenpuree
- zout en peper


Bereidingswijze:
Verwarm de oven vóór op 200 graden.
Halveer de aubergine en snij hen kruislings in met een mes. Bestrooi er wat komijnpoeder over, bestrijk hem met wat olie en plaats hem 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Snij de tomaat en paprika in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook uit. Verwarm wat olie in een pan en roerbak alles totdat de paprika een beetje zacht begint te worden.
Voeg de kruiden en de tomatenpuree erbij en roerbak alles nog 1 minuut en zet het uit. Wanneer de aubergine zacht is mag hij uit de oven.
Haal het binnenste met een lepel eruit, niet teveel zodat hij nog wat stevigheid overhoudt. Voeg de zachte aubergine bij het roerbakmengsel. Snij de platte peterselie klein en meng dat er doorheen.
Vul de aubergine met het mengsel en plaats hem 15 minuten in de oven.
Eet smakelijk




