Chinese nasi, fried rice.
Hier blijf ik van genieten. Deze Chine nasi is één van mijn favoriete recepten. En óók nog eens snel te bereiden, vooral wanneer je nog een restantje gekookte rijst over hebt.

Ingrediënten:
- 150 gr basmatirijst,
- 4 bosuitjes,
- 4 eieren,
- bouillonpoeder,
- 2 knoflookteentjes,
- 200 gr diepvries doperwten,
- sesamolie,
- sojaolie,
- zout


Bereiding:
Om goed resultaat te krijgen is het beter om de rijst eerder te koken, bijv. 's morgens of een dag eerder.
Snij de bosuitjes in ringetjes en hou het groen en wit gescheiden. Pers de knoflookteentjes uit. Laat de doperwten vast ontdooien.
Klop de eieren los in een kom met 1 tl sojaolie, klein beetje sesamolie en wat zout. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak van het eimengsel roerei. Bakken totdat het ei nog geel is, dus niet bruin laten bakken.
Verwarm wat olie in een wok en bak daarin het witte gedeelte van de bosuitjes en de knoflook. Kort roerbakken.Voeg de doperwten toe en 2 tl bouillonpoeder. Zacht roerbakken totdat de doperwten helemaal ontdooit zijn.
Voeg de gare rijst toe een tl sesamolie en een tl sojaolie met het groene gedeelte van de bosui.
Goed roerbakken en meteen opdienen.
Eet smakelijk



