Chinese kool roerbakschotel

01-11-2024

Voor als je weinig tijd hebt is dit recept ideaal. Zin in een snelle roerbakschotel? Deze Chinese kool roerbak is supergemakkelijk en lekker met wat rijst erbij.

Ingrediënten:

  • 1 Chinese kool
  • 1 rode ui
  • 1 el ketjap manis
  • olijfolie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 50 gr cashewnoten

Bereidingswijze:

Begin alvast met het koken van de rijst.

Verwijder de stronk van de kool en snij hem in kleine reepjes, snipper de ui grof en hak de cashewnoten wat kleiner. 

Verwarm wat olijfolie ineen wok en roerbak de ui een paar minuten totdat hij glazig is. 

Voeg de kool en de kruiden toe. Roerbak alles maar laat de kool niet te slap worden. Voeg als laatste de ketjap en cashewnoten toe. 

Maak op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk