Chili sin carne

05-05-2025

Een heerlijke bonenschotel met als basis: bonen, tomaten en paprika. Natuurlijk heb ik het simpel gehouden door bonen uit blik te gebruiken en tomatenblokjes uit blik. Een lekkere maaltijd en snel bereid. 

            Ingrediënten:

  • blikje kidneybonen 200 gr

  • blikje bonenmix met mais 200 gr

  • 1 rode peper

  • 1 gele paprika

  • 1 ui

  • verse koriander 15 gr

  • blikje tomatenblokjes

  • 1 blikje tomatenpuree 70 gr

  • 1/2 tl knoflookpoeder

  • ½ tl chilipoeder

  • 1 tl oregano

  • zout

  • 200 gr Basmati rijst

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

Laat de bonen vast uitlekken in een vergiet.

Snij de rode peper in kleine stukjes en verwijder de zaadjes wanneer je het niet al te pittig wil hebben. Snipper de ui en snij de paprika in blokjes. De verse koriander, ook de steeltjes, snij je wat kleiner. 

Verwarm wat olie in een wok en roerbak ongeveer 5 minuten de rode peper, paprika en ui met de kruiden, behalve de verse koriander. 

Maak in het midden wat ruimte en voeg daar de tomatenpuree toe. Bak die even voordat je het mengt met de groenten. Zo smaakt de tomatenpuree minder zuur. Voeg de tomatenblokjes, bonen en de kleingesneden koriander erbij. 

Roerbak totdat alles goed warm is.