Chili sin carne

07-06-2024

Chili sin carne is een vegetarische variant van het Mexicaanse gerecht chili con carne, waarbij 'sin carne' Spaans is voor zonder vlees. Ik heb vegetarische bouillonpoeder gebruikt en de kruiden maken het gerecht af. Met dit recept is het belangrijk dat je niet te zuinig bent met de kruiden. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht.

Ingrediënten:

  • Blikje chilibonen 400 gr,
  • blikje mais 200 gr, 
  • blikje linzen 200 gr, 
  • 1 ui, 1 rode peper, 
  • 2 teentjes knoflook, 
  • tomatenpuree 70 gr, 
  • 1 ui, blikje tomatenblokjes, 
  • verse koriander, 
  • 1/2 tl chilipoeder, 
  • 1 tl paprikapoeder, 
  • 1 tl oregano, 
  • 1 tl gemalen koriander, 
  • zout, peper, 
  • 1 el bouillonpoeder, 
  • olijfolie

Bereiding:

Haal de zaadlijsten uit de peper en snij de peper klein. Snipper de ui niet al te fijn en pers de knoflookteentjes uit. 

Giet wat olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en peper een paar minuten totdat de ui glazig begint te worden. 

Begin alvast met de rijst te koken.

Voeg de tomatenblokjes toe met de kruiden, bouillonpoeder en tomatenpuree. Roerbak alles een paar minuten en voeg de bonen en de mais toe. 

Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen totdat het meeste vocht is verdampt.

Snij de verse koriander een beetje klein en meng het door de Chili Sin Carne.

Eet smakelijk