Vegetarische pizza met champignons

09-10-2024

Pizza's zijn echte comfortfood. Lekker in het weekend met ingrediënten die je zelf kiest. De bodem maak ik het liefst zelf, deze keer zonder gist. Het deeg was super elastisch en het resultaat was een knapperige bodem.

Ingrediënten pizzabodem:

  • 240 gr bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl zout

  • 1 el olijfolie

  • 140 ml water

Ingrediënten topping:

  • 250 gr champignons

  • 1 ui

  • tomaten passata

  • zout en peper

  • knoflookpoeder

  • eventueel wat verse basilicum

  • plantaardige geraspte kaas

  • olijfolie

Bereidingswijze pizzabodem:

Mix alle ingrediënten voor de pizzabodem in een kom. Wanneer het deeg te droog is voeg je wat water toe. En wanneer het deeg te nat is voeg je er nog wat bloem bij. Het deeg is goed wanneer het niet meer aan je handen blijft plakken. Maak er een mooie ronde bal van en dek het af met plastic. Laat het ongeveer een half uurtje rusten. 

Verwarm alvast de oven vóór op 200 graden.

Bereidingswijze topping:

Snij de champignons in plakjes van ongeveer een ½ cm dikte en de ui in ringen. Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan en bak daarin de champignonplakjes totdat ze gaan kleuren. Voeg de uienringen toe en roerbak totdat de uienringen zacht zijn.

Vorm van het pizzadeeg de pizzabodem op een met bloem bestoven oppervlakte.

Verdeel er de tomaten passata, kruiden, verse basilicum, champignonplakjes, uienringen en de geraspte kaas over. Smeer de rand van de pizza in met olijfolie.

Plaats hem in de oven en controleer na 20 minuten of hij klaar is. Laat hem anders nog wat langer in de oven.

Eet smakelijk