Broccoli quiche
Wil je lekker eten en niet al te lang in de keuken staan? Dan is deze broccoli quiche van bladerdeeg met aardappel en cherrytomaatjes wellicht iets om een keertje uit te proberen.

Ingrediënten:
- een paar plakjes bladerdeeg,
- 450 gr diepvries broccoli,
- 4 kruimige aardappelen,
- 2 lente uitjes,
- een paar cherrytomaatjes,
- 125 ml room,
- 3 eieren,
- geraspte kaas,
- nootmuskaat,
- zout en peper.
Bereiding:
Ontdooi een paar bladerdeegplakjes, doe er eentje méér voor als je wat gaatjes dicht moet maken.
Verwarm de oven vóór op 200 graden.
Snij de aardappelen in schijfjes en kook de aardappelen gaar. Kook tegelijkertijd ook de broccoliroosjes. Beleg de quichevorm met wat bladerdeegplakjes en prik er dan wat gaatjes in met een vork. Dit is om het luchtig te houden.
Laat de aardappelschijfjes goed droogkoken voordat je ze op de bladerdeegplakjes plaatst. Voordat je de broccoliroosjes plaatst dep je ze een beetje droog met keukenpapier. halveer de cherrytomaatjes en voeg ze toe. Strooi er wat kruiden over.
Klop de eieren los in een kom met de room, zout en peper en een handje geraspte kaas. Verdeel het over de quiche en strooi er als laatste nog een laagje geraspte kaas over. Plaats de quiche 25 minuten in de oven.
Haal de quiche eruit wanneer hij een mooi kleurtje heeft, eventueel wat langer in de oven laten.
Eet smakelijk




