Bietencurry

05-06-2025

Curry's zijn makkelijk om te maken en waarom niet een keertje met bieten? Ik heb er aubergine en zoete aardappel aan toegevoegd. Lekker veel kruiden maken deze curry extra lekker.

Ingrediënten:

  • 200 ml kokosmelk
  • 300 gr zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 500 gr gekookte bieten
  • 11/2 tl zwarte peper
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl garam massala
  • zout naar smaak

Bereidingswijze:

Snij de zoete aardappel, aubergine en bieten in blokjes. Snipper de ui niet te klein.

 Was en kook de zoete aardappelblokjes gaar in ongeveer 15 min. 

Verwarm wat olie in een wok en bak daarin de ui glazig met alle kruiden. 

Zodra de mosterdzaadjes gaan springen dek de pan af met een deksel. Zet de verwarmingsbron uit. 

Giet de aardappelblokjes af en voeg ze toe aan het uienmengsel. Voeg ook gelijk de aubergine blokjes toe. 

Goed roerbakken en zout naar smaak toevoegen. 

Tenslotte de kokosmelk erbij en op lage temperatuur laten pruttelen totdat de saus ingedikt is.