Bhuna curry

01-06-2024

Bhuna betekent dat alle ingrediënten, ook de kruiden, eerst worden geroerbakt en daarna worden ze gegaard. Het is een heerlijk recept en makkelijk om het te bereiden. Bhuna is ook een klein stadje in het Fatehabad-district van de staat Haryana, India. 

Ingrediënten:

  • vegetarische kipstukjes

  • 1 ui

  • 1 grote zoete aardappel

  • een paar worteltjes

  • 1 tl gemberpoeder

  • 2 knoflookteentje

  • 1 tl chilipoeder

  • 1 tl kurkuma

  • 1 el masala

  • 1 tl zout

  • 200 ml kokosmelk

  • ½ blikje tomatenblokjes

  • olie

Bereiding:

Snipper de ui en snij de zoete aardappel in blokjes, de worteltjes in schijfjes. De knoflookteentjes pers je uit.

Doe wat olie in een wok en roerbak daarin de ui, zoete aardappelblokjes, worteltjes, vegetarische kipstukjes en alle kruiden. Roerbak totdat alles goed vermengd is.

Voeg dan de kokosmelk toe en laat het op een matig vuur met deksel garen. 

Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. 

Controleer af en toe of de zoete aardappelblokjes en worteltjes gaar zijn. 

Als laatste voeg je de tomatenblokjes erbij en nog even goed doorverwarmen.

Serveer er basmatirijst bij.

Eet smakelijk