Aloo Mutter
Aloo mutter curry is gemaakt van aardappelen en doperwten. Aloo betekent aardappel en mutter of matar is het Indiase woord voor doperwten. Aloo Mutter komt oorspronkelijk uit de regio Punjab in het noorden van India. Het is een vrij makkelijk gerecht om te maken, lekker met rijst of naanbrood erbij. Aloo Mutter wordt soms ook Aloo Matar genoemd.

Ingrediënten:
- 250 gr kruimige aardappelen
- 150 gr diepvriesdoperwten
- blikje tomatenblokjes, 400gr
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 groene jalapeno peper
- 1 cm verse gember
- handje verse koriander
- olijfolie
- 2 tl garam masala
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl kurkuma
- peper en zout


Bereidingswijze:
Doe de doperwten in een vergiet, spoel ze onder de kraan en laat ze ontdooien en uitlekken.
Schil de aardappelen, was ze even onder de kraan en snij ze in blokjes. Snij de ui en de peper klein, pers de knoflookteentjes en rasp de gember.
Verwarm wat olie in een grote pan en voeg het komijnzaad toe. Even kort bakken en doe dan al het klein gesneden groente erbij. Alles goed roerbakken en voeg dan de overige kruiden toe en de tomatenblokjes.
Een paar minuutjes roerbakken en voeg dan de aardappelen en doperwten toe met wat water zodat alles net onder water staat. Breng aan de kook en plaats een deksel op de pan. Laat het op een middenhoog vuur 15 minuten zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn. Af en toe doorroeren. Hak de koriander klein en voeg vóór het opdienen toe aan de curry.
Eet smakelijk




