Aloo Gobi
Aloo Gobi, alu gobi of aloo gobhi is een vegetarisch gerecht van het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden. Aardappelen en bloemkool nemen goed de kruiden op, zodat ze erg geschikt zijn om een curry te maken. Voor dit recept is het aan te bevelen om een kruimige aardappel te gebruiken. De tomatenblokjes maken dit gerecht lekker sappig.

Ingrediënten:
- 1 bloemkool,
- 1 ui, tomatenblokjes,
- 1 tl kurkuma,
- 1 tl komijnpoeder,
- 1 tl koriander,
- 1 tl chilipoeder,
- 1 rode peper,
- 2 knoflookjes,
- 300 gr aardappelen,
- olijfolie,
- verse koriander.
Bereiding:
Gebruik van de bloemkool alleen de roosjes. Snipper de ui en snij aardappelen in hapklare stukken.
Pers de knoflookjes en snij de peper in ringetjes.
Zet de bloemkool en aardappelen op met water en kook ze gaar. Verwarm ondertussen wat olie in een hapjespan en roerbak ui, peper en knoflook een paar minuten.
Voeg de tomatenblokjes erbij en even goed roerbakken.
Meng alle kruiden erdoor, behalve de verse koriander, die gebruiken we later.
Voeg de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes toe en blijf roerbakken totdat al het overbodig vocht verdampt is.
Strooi er voor het opdienen nog wat verse koriander over.
Eet smakelijk



