Aardappel tortilla ovenschotel

17-05-2025

Een makkelijk recept met een heerlijk resultaat en snel te bereiden. Voor dit recept kan je ook voorgesneden aardappelen gebruiken en restjes groente uit de koelkast. 

Ingrediënten:

  • 400 gr aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • zout
  • peper
  • 4 eieren
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven vóór op 200 graden.

Schil en snij de aardappelen in schijfjes. Kook ze kort zodat ze nog een bite hebben. De paprika en courgette snij je in blokjes en de ui in ringen.

Verwarm wat olie in een wok en roerbak de paprika, courgette en ui met de kruiden ongeveer 5 minuten. Voeg de aardappelschijfjes toe en meng het voorzichtig door elkaar. Roerbak alles 2 minuten en plaats een deksel op de pan. Zet het vuur op de laagste stand.

Klop de eieren los in een apart kommetje met wat zout en peper. Vet de vorm voor de tortilla in met olie. Vul de vorm met het groentemengsel en verdeel het eimengsel eroverheen.

Plaats de tortilla in de voorverwarmde oven.

Oventijd ongeveer 25 minuten.