Chinese nasi, fried rice.
Hier blijf ik van genieten. Deze Chine nasi is één van mijn favoriete recepten. En óók nog eens snel te bereiden, vooral wanneer je nog een restantje gekookte rijst over hebt.
Hier blijf ik van genieten. Deze Chine nasi is één van mijn favoriete recepten. En óók nog eens snel te bereiden, vooral wanneer je nog een restantje gekookte rijst over hebt.
Aloo mutter curry is gemaakt van aardappelen en doperwten. Aloo betekent aardappel en mutter of matar is het Indiase woord voor doperwten. Aloo Mutter komt oorspronkelijk uit de regio Punjab in het noorden van India. Het is een vrij makkelijk gerecht om te maken, lekker met rijst of naanbrood erbij. Aloo Mutter wordt soms ook Aloo Matar genoemd....
Chili sin carne is een vegetarische variant van het Mexicaanse gerecht chili con carne, waarbij 'sin carne' Spaans is voor zonder vlees. Ik heb vegetarische bouillonpoeder gebruikt en de kruiden maken het gerecht af. Met dit recept is het belangrijk dat je niet te zuinig bent met de kruiden. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht.
Bhuna betekent dat alle ingrediënten, ook de kruiden, eerst worden geroerbakt en daarna worden ze gegaard. Het is een heerlijk recept en makkelijk om het te bereiden. Bhuna is ook een klein stadje in het Fatehabad-district van de staat Haryana, India.
Surinaamse roti is een traditioneel recept gemaakt met kip, aardappel en kousenband. De aardappel wordt dan gekookt. In mijn recept heb ik de aardappel gebakken. En i.p.v. kip heb ik tofu gebruikt. De kruiden komen verder overeen met het oorspronkelijke recept. De rotivellen heb ik bij mijn vaste toko gehaald.
Aloo Gobi, alu gobi of aloo gobhi is een vegetarisch gerecht van het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden. Aardappelen en bloemkool nemen goed de kruiden op, zodat ze erg geschikt zijn om een curry te maken. Voor dit recept is het aan te bevelen om een kruimige aardappel te gebruiken. De tomatenblokjes maken...
Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt eerst droog aangebakken met ui en daarna in bouillon langzaam gekookt. De combinatie van zoete aardappel met cherrytomaat geeft deze risotto net even dat lekkere frisse gevoel. Een heerlijk hoofdgerecht en heel simpel te bereiden.