Hoofdgerechten

Chili sin carne is een vegetarische variant van het Mexicaanse gerecht chili con carne, waarbij 'sin carne' Spaans is voor zonder vlees. Ik heb vegetarische bouillonpoeder gebruikt en de kruiden maken het gerecht af. Met dit recept is het belangrijk dat je niet te zuinig bent met de kruiden. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht.

Bhuna curry

01-06-2024

Bhuna betekent dat alle ingrediënten, ook de kruiden, eerst worden geroerbakt en daarna worden ze gegaard. Het is een heerlijk recept en makkelijk om het te bereiden. Bhuna is ook een klein stadje in het Fatehabad-district van de staat Haryana, India.

Surinaamse roti is een traditioneel recept gemaakt met kip, aardappel en kousenband. De aardappel wordt dan gekookt. In mijn recept heb ik de aardappel gebakken. En i.p.v. kip heb ik tofu gebruikt. De kruiden komen verder overeen met het oorspronkelijke recept. De rotivellen heb ik bij mijn vaste toko gehaald.

Aloo Gobi

11-05-2024

Aloo Gobi, alu gobi of aloo gobhi is een vegetarisch gerecht van het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden. Aardappelen en bloemkool nemen goed de kruiden op, zodat ze erg geschikt zijn om een curry te maken. Voor dit recept is het aan te bevelen om een kruimige aardappel te gebruiken. De tomatenblokjes maken...

Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt eerst droog aangebakken met ui en daarna in bouillon langzaam gekookt. De combinatie van zoete aardappel met cherrytomaat geeft deze risotto net even dat lekkere frisse gevoel. Een heerlijk hoofdgerecht en heel simpel te bereiden.